Шведска

Експлозија код израелске амбасаде у Стокхолму

  • Извор: Телеграф
  • 01.10.2024. 21:31

Велика полицијска акција је у току код израелске амбасаде у Стокхолму. Према извјештајима, полиција је пронашла оружје и чауру.

"У области се чула експлозија, а ми смо тамо и вршимо провјере", рекла је портпаролка полиције Нађа Нортон.

Полиција се налази код израелске амбасаде у Страндвеген улици у Стокхолму са неколико полицијских возила, након што је пријава стигла нешто прије 18 часова у уторак увече.

"У области се чула експлозија, а ми смо тамо и вршимо провјере", рекла је портпаролка полиције Нађа Нортон.

Пронађени оружје и чаура

Према извјештајима "ТВ4 Nyheterna", полиција сумња да се догодила пуцњава. Оружје и чаура су пронађени код амбасаде.

На лицу мјеста је најмање десет полицијских аутомобила, а подручје је сада ограђено и пси претражују околину.

"Постоји квалификација кривичног дјела, али у овом тренутку не желимо да је откријемо", рекла је Нађа Нортон, додавши да не може да коментарише да ли је неко осумњичен или да ли је инцидент био усмјерен на амбасаду.

За сада није пронађена ниједна повријеђена особа. Полиција је за "ТВ4 Nyheterna" изјавила да нема опасности за јавност, а такође је позвала грађане да доставе евентуалне информације.

"Разговарамо са свједоцима и прегледамо камере у области. Ако је неко нешто видео и жели да подијели с полицијом, нека нас контактира", рекла је Нађа Нортон.

Повишен ниво безбједности

Током године, безбједност код амбасаде је више пута појачана, између осталог, након сумње на пуцњаву у близини и након што је пронађен опасан предмет.

У мају су ухапшени наоружани младићи који су имали циљ да нападну израелску амбасаду. Касније је један 15-годишњи дјечак осуђен за озбиљно кривично дјело везано за оружје.


Пратите нас и путем Вибера