Нови Зеланд

Грљење само до три минута – аеродром у овој земљи ограничио поздрављање

  • Извор: РТС
  • 21.10.2024. 13:42

Ако волите да се грлите дуго на растанку пред пут или када стигнете са путовања, можете да се нађете у невољи ако сте на новозеландском аеродрому.

Међународни аеродром у Данидину, граду на Јужном острву, увео је ограничење од три минута за грљење, као дио ширег плана да се побољша безбједност и избегне гужва у зони долазака и одлазака.

Знак постављен на аеродрому упозорава на то да је максимално вријеме дозвољено за загрљај три минута: "За љепше опраштање користите паркинг".

Извршни директор аеродрома у Данидину Дан де Боно рекао је за Радио Нови Зеланд да поруке упозорења у зонама искрцавања и укрцавања могу бити "прилично интензивне" и да укључују изрицање казни – што је нешто што је овај аеродром желео да избегне.

Аустралијска сенаторка Чарлсу III: ''Ти ниси мој краљ''

Аустралијска сенаторка Чарлсу III: ''Ти ниси мој краљ''

"Покушавамо да се забавимо с тим. То је аеродром и те локације су уобичајене локације за растанке“, истакао је Де Боно додајући да се превише људи предуго задржавало у зони.

Када се неки путници задржавају сувише дуго, нема простора за друге ни да прођу нити да се поздраве са ближњима. "Ради се о омогућавању и другима да се загрле", објаснио је Де Боно.

Према његовим ријечима, понекад би путници користили зону одласка за упуштање у љубавне радње у посљедњем тренутку. "Аеродроми су места где су емоције веома јаке, наше особље је током година видело неке веома занимљиве ствари."

Де Боно је признао да је нова ознака "изазвала велику пометњу".

Незадовољство због правила о дужини грљења на аеродрому расте великом брзином. Корисници Фејсбука истичу да нико не може диктирати људима колико дуго треба да се грле, а има и оцена да је правило "нехумано".

С друге стране, постоје и они који похваљују потез новозеландског аеродрома због пријатељског приступа, у вријеме када аеродроми широм свијета уводе таксе за пролазак кроз зону долазака и одлазака.

Аеродром у Данидину неће имати специјалну јединицу полиције која би спроводила правило о трајању загрљаја, објашњава Де Боно, али дешаваће се да особље љубазно замоли оне који се задржавају да се упуте ка паркингу. "Нисмо овдје да кажемо људима колико дуго треба да се грле, то је више порука да наставите даље и обезбиједите простор за друге".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.