Флорида

Хелена разорила дијелове Америке: Десетине мртвих, апокалиптичне сцене

  • Извор: Агенције
  • 28.09.2024. 09:21

Број жртава урагана Хелена који је погодио САД повећао се на 44, а без струје је 4,6 милиона људи, преносе амерички медији.

Због поплава је више десетина особа заробљено на крову једне болнице у Тенесију, а у току је операција спасавања, преноси "АБЦ њуз".

Гувернери америчких савезних држава Флориде, Џорџије, Алабаме, Каролине и Вирџиније прогласили су ванредну ситуацију у својим државама. Амерички министар здравља Ксавијер Бесера изјавио је да се улажу напори како би се помогло званичницима Џорџије да санирају посљедице урагана Хелена и да би се пружила неопходна медицинска помоћ.

Гувернер Џорџије Брајан Кемп изјавио је да су десетине људи и даље заробљене у зградама оштећеним ураганом 4. категорије, преноси АП. Широм земље отказано је више од 800 летова, наводи "АБЦ њуз".

Највећи број летова отказали су Међународни аеродром Шарлот Даглас у Сјеверној Каролини, Међународни аеродром Хартсфилд-Џексон Атланта и Међународни аеродром Тампа на Флориди.

Ураган категорије 4 погодио је синоћ регион Биг Бенд на Флориди, а данас је ослабио изнад Џорџије.

Ураган је ослабио на категорију 1, са максималном брзином од 120 километара на час, али званичници су рекли да су временски услови и даље опасни по живот и позвали становништво да остане у склоништима, објавио је данас Национални центар за урагане.

Забиљежене су поплаве широм југоистока САД, а нове падавине очекују се и данас. Обавезна евакуација наложена је за дио становника у Ешвилу, у западном дијелу Сјеверне Каролине. Поред обилних падавина, очекују се и клизишта и одрони.

У планинама Сјеверне Каролине пало је и до 25 центиметара кише.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја