Убијено 11 команданата

Хезболах је обезглављен, уништен војни врх

  • Извор: Агенције
  • 05.10.2024. 10:50

Израелске одбрамбене снаге убиле су 11 кључних команданата Хезболаха, укључујући генералног секретара Хасана Насралаха, током девет мјесеци сукоба, саопштила је израелска војска.

У израелским ваздушним нападима је 8. јануара убијен Висам Тавил, виши командант Хезболаха и вођа елитних "Радуан" снага ове либанске групе.

У нападу 3. јуна убијен је Мохамед Насер, командант војних операција, а након тога услиједио је напад 11. јуна у којем је убијен Талеб Абдулах, командант јединице задужене за дронове.

У нападу на југ Бејрута 30. јула погинуо је Фуад Шукр, један од оснивача Хезболаха. Као одговор на Шукрову смрт, Хезболах је покренуо напад без преседана на израелску војну обавјештајну базу у Глилоту, близу Тел Авива.

Драматични снимци: Погледајте размјере катастрофе која је захватила Јабланицу

Драматични снимци: Погледајте размјере катастрофе која је захватила Јабланицу

У ваздушном нападу на стамбену зграду на јужној периферији Бејрута 20. септембра убијени су Ибрахим Акил, командант специјалних снага Хезболаха, виши командант Ахмад Ваби и још 50 других.

Израелске снаге убиле су команданта Хезболахових ракетних снага Ибрахима Кубаисија 25. септембра и команданта ваздухопловних снага Мохамеда Срура 26. септембра.

Генерални секретар Хезболаха Хасан Насралах и командант Јужног фронта Али Караки убијени су у масовном бомбардовању јужног предграђа Бејрута током састанка у подземном бункеру 27. септембра.

Сљедећег дана, израелски авиони поново су гађали предграђа Бејрута, и убили Набила Каука, шефа Хезболахове безбједносне службе.

(Фото: Скриншат/Јутјуб, Скај Њуз)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)