Открила детаље

Хрватску инфлуенсерку ујела ајкула на Малдивима

  • Извор: Слободна Далмација
  • 15.10.2024. 09:27

Елу Јерковић, инфлуенсерку из Хрватске, ујела је ајкула на Малдивима. Инфлуенсерка је на друштвеним мрежама објаснила шта се десило.

- Пливање са морским псима ми је одувек била жеља. Ријеч је о за људе безопасној врсти, морском псу “дадиљи” који иначе једе рибу", рекла је Ела за "Слободну Далмацију".

Ела заједно са осталима добили су јасна упутства како да се понашају док пливају са морским псима, па тако да не би испровоцирали животињу нису смјели да их мазе, те да прави нагле покрете рукама.

- Дошао је мој ред да уђем у море и зароним међу морске псе док ме водич снимао подводном камером. Наравно свих правила сам се придржавала и док сам још била на површини мора водич ми је објашњавао у којем смјеру да зароним. Осјетила сам угриз на десној подлактици. На тренутак сам се следила од шока, али нисам осјетила никакав облик агресије од морског пса, никакве нагле кретње, имала сам осјећај као да ме случајно угризао. Зашто? Зато сто водичи бацају мртву рибу с брода како би окупили јато морских паса у близину људи у сврху бољег искуства и видеа. С обзиром на то да је водич бацао рибу у мојој непосредној близини мислим да је морски пас забуном угризао моју руку умјесто рибе, није настављао да напада", рекла је Ела.

- Само је грицнуо, пустио и наставио да плива. С обзиром на мој осјећај да нема потребе за паником нисам је ни изазивала него сам мирно изашла из мора на брод како не бих направила панику међу осталим туристима који су били у мору. Да сам почела да вриштим и паничарим сви који су били у том тренутку у мору би вјероватно прекршили главно правило, а то је да не млате рукама и ногама", рекла је хрватска инфлуенсерка.

Ела је била свјесна ризика.

Како изгледа мајка Јоване Јеремић коју је блокирала на Инстаграму

Како изгледа мајка Јоване Јеремић коју је блокирала на Инстаграму

- Ипак сам ушла на њихову територију и не чудим се оваквој ситуацији. Све у свему занимљиво искуство, све је добро прошло, кад сам дошла на брод водичи су ми опрали рану с јодом и алкохолом. То је било довољно. Нисам имала никакав упални процес око ране тако да нисам затражила даљну медицинску помоћ, остао ми је само кул ожиљак као сувенир на једно од најбољих путовања на којима сам била", рекла је Ела која ће о свему ускоро објавити видео на свом јутјуб каналу као и доживљаје с пливања с морским псом китом, корњачама, ражама, роњење са боцом и малим морским псима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири (Р)

    ' Манастири (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)