Офек Хамиас

Исповијест човјека који је преживио масакр: Парадирали су са обезглављњном дјецом у наручју

  • Извор: Курир
  • 18.10.2023. 13:19

Хамас је извео прави масакр у Кфар Ази у Израелу првог дана напада, седмог октобра. Један од преживјелих је Офек Хамиас. Ужас којем је свједочио толико је велики да је одлучио да исприча целом свету. Упозоравамо да су описи страхота узнемиравајући.

У интервјуу он је испричао шта је наводно видио и ту поруку пренио цијелом свијету.

- Свијет треба да зна шта се десило овдје. Они су убијали људе, силовали жене и дјевојчице, обезглављивали бебе и дјецу. Откривено је 40 тијела беба и дјеце у нашем кибуцу, а неколико њих је било без главе. Цијеле породице су збрисане - рекао је драматично Хамиас.

Афера ”Возачке дозволе”: Ухапшена службеница ПС Осмаци и радник општине

Афера ”Возачке дозволе”: Ухапшена службеница ПС Осмаци и радник општине

Не воли да гледа снимке, али је видио неки гдје су Палестинци разговарали о томе како ће обешчастити једну дјевојку коју су нашли.

- Она је била само дијете, имала је између 14 и 16 година. Причали су како ће је додавати један другом и искористити, нису стали - испричао је истим тоном, затим наставио:

- Упадали су у куће, убили све и отишли. Мучили су породице, узели су једно дијете из оближњег кибуца, а онда парадирали с тим дјететом у улицу. Наредили су му да каже свима да изађе напоље, или ће убити његове родитеље. И убили су му родитеље. Нико није изашао напоље, па су их убили пред њим. Дијете је имало 7 година, а онда су и њега убили - рекао је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.