Марија Захарова

Из Русије јасни: Без овога не може да почне дијалог о украјинској кризи

  • 25.10.2024. 22:46

Дијалог о рјешавању украјинске кризе са западним државама био би могућ под једним условом, ако престану све испоруке оружја кијевском режиму, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"За мене је само то показатељ озбиљности намјера Запада. Док не престану испоруке оружја и материјалне помоћи украјинским трупама, нема се о чему разговарати осим о ескалацији на њиховој страни", сматра Захарова.

Према њеним ријечима, ако неко почне да прича о некаквим "приказима нормалности" са колективног Запада, док се испоруке оружја Украјини настављају, таквом говору о нормалности једноставно се не смије вјеровати.

"Не видим ни једну индицију да би се са било ким од њих могло разговарати о било чему, док они шаљу оружје. Они ће наставити да варају, као и увијек. Само обустава испорука оружја, што укључује све, не само тенкове, сандуке граната и дронове, већ и набавку свега тога из трећих земаља за украјинске снаге", истакла је Захарова.

Захарова је рекла да би се само то сматрало показатељом да је колективни Запад скренуо поглед са ескалације и окренуо са ка политичком и дипломатском начину да се ријеши ова ситуација.

"Док се испоруке оружја настављају, нема никаквог рјешења", закључила је Захарова.

Пратите нас и путем Вибера