На циљеве Хезболаха

Израелска војска почела ''ограничене'' нападе у јужном Либану

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2024. 07:51

Израелска војска саопштила је да је почела да ограничене, локализоване и циљане нападе на циљеве Хезболаха у пограничном подручју јужног Либана.

У саопштењу војска наводи да је покренула нападе на Хезболах и инфраструктуру дуж сјеверне границе Израела, у више либанских села.

Копненим трупама у јужном Либану помагале су ваздушне и артиљеријске снаге, саопштила је војска, додајући да је операција заснована на плановима које су израдили Генералштаб и сјеверна команда ИДФ, преносе израелски медији.

Ручни ракетни бацач, тромблонске мине, експлозив: Шта је пронађено у гаражи на Новом Београду

Ручни ракетни бацач, тромблонске мине, експлозив: Шта је пронађено у гаражи на Новом Београду

Израелски министар одбране Јоав Галант наговијестио је раније да се Израел спрема да покрене копнену офанзиву против Хезболаха у Либану.

Неименовани амерички званичник изјавио је за Си-Би-Ес њуз да је Израел обавијестио САД да намјерава да покрене ограничени копнени упад у Либан који би, како је навео, могао убрзо да се деси.

Бањалучка полиција успјешно реализовала двије акције

Бањалучка полиција успјешно реализовала двије акције

Замјеник лидера Хезболаха Наим Касем, у свом првом јавном обраћању откако је Израел убио шефа групе Хасана Насралаха, рекао је да је тај покрет спреман да се суочи са било каквом израелском копненом инвазијом на Либан.

Многе земље широм свијета организују интензивну евакуацију својих држављана из Либана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.