Хасан Насралах

Како је лоциран шеф Хезболаха: ''Пилоти нису знали ко је мета''

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2024. 07:18

Посљедњих сати у јавност излази све више информација о убиству лидера Хезболаха Хасана Насралаха!

Поједини медији се фокусирају на то како је лидер милитаната неутралисан, други пишу о бомбама које су коришћене, а трећи су у шоку због огромне експлозије која је разорила неколико зграда у Бејруту током израелских ваздушних напада.

Израелска војска је званично потврдила да је годинама прикупљала информације о Хасану Насралаху док је израелски новинар Амишај Стајн, позивајући се на ТВ канал Ал Хадат из Саудијске Арабије, објавио шокантне детаље о томе како су Израелци дошли до скровишта лидера Хезболаха.

"Човјеку који се сусрео са Насралахом рука је била умрљана супстанцом коју је Израел могао да открије. Тако је потврђено да је Насралах у склоништу“, наводи израелски новинар Амишај Стајн.

Објављен снимак извлачења тијела вође Хезболаха

Објављен снимак извлачења тијела вође Хезболаха

Портпарол израелске војске, генерал-потпуковник Надав Шошани, подсјетимо, рекао је да је операција под називом "Нови поредак" покренута у петак док се Насралах састао са високим званичницима Хезболаха.

"Имали смо обавјештајне податке у реалном времену, прилику, оперативну прилику која нам је омогућила да изведемо напад“, рекао је Шоашани новинарима.

Израелски војни радио је пренио, позивајући се на шефа ескадриле ваздухопловства која је преузела операцију, да су пилоти обавијештени о мети непосредно прије полијетања.

"Пилоти нису знали ко је мета у данима када се планирао напад“, рекао је неименовани официр ИДФ и додао да су добили информације неколико сати прије него што су полетјели ка Либану.

Стравичан моменат: Аудијем јурио 300 km/h па се забио под шлепер

Стравичан моменат: Аудијем јурио 300 km/h па се забио под шлепер

Шошани је одбио да коментарише спекулације да су у нападу можда коришћене тешке бомбе америчке производње Марк 84.

Бригадни генерал Амишај Левин, командант ваздушне базе Хаџерим, рекао је новинарима да су десетине пројектила погодиле мету у року од неколико секунди.

Али Караки, који је шеф Хезболахових снага на јужном фронту, такође је убијен у нападу.

"Прикупљали смо информације о Насралаху неколико година. Деценијама смо прикупљали обавјештајне податке схватајући да ће у једном тренутку покушати да започне рат. Имали смо информације у реалном времену и извели смо напад“, прецизирао је Шошани.


(Курир.рс/Прототхема/Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.