Москва

Како је Владимир Путин надмудрио Трампа и Бајдена

  • Извор: Ало
  • 19.10.2024. 18:54

У октобру 2022. године, током приватног догађаја у Њујорку, амерички предсједник Џозеф Бајден је упутио озбиљно упозорење о могућности нуклеарног "Армагедона".

У свом говору, он је истакао Владимира Путина као кључног играча, износећи своје лично искуство са руским лидером. Ова изјава је изазвала пажњу због јасне забринутости коју је изразио амерички предсједник у вези са Путиновим ставовима о употреби нуклеарног оружја.

Предсједник Додик најавио нови састанак с Путином и другим лидерима

Предсједник Додик најавио нови састанак с Путином и другим лидерима

Владимир Путин, предсједник Русије од 2012. године, вјешто манипулише свјетским лидерима, како тврди директор ЦИА Вилијам Бурнс.

Његов однос са америчким предсједницима, Бајденом и бившим предсједником Трампом, јасно показује Путинову способност да прилагоди свој приступ и тактику у зависности од саговорника. Док је са Бајденом успио да пружи привид дипломатских односа, са Трампом је користио ласкање како би задобио његову наклоност.

Путинова тактика са Бајденом и Трампом

Са Бајденом, Путин је успио да створи утисак стабилности и предвидљивости у односима између САД и Русије. Са друге стране, са Трампом је користио ласкање како би га придобио, искористивши његов его у своју корист. Овај приступ је јасно указао на Путинову вјештину прилагођавања у комуникацији са свјетским лидерима, пише "Њујорк Пост", преноси "Ало".

Путин је познат по својим девијантним поступцима у односу са другим свјетским лидерима. Примјери попут јавног понижавања њемачке канцеларке Ангеле Меркел или изигравања британског премијера Бориса Џонсона, јасно показују његову тактику манипулације и покушаје да постигне своје циљеве на међународној сцени, додаје лист.

Аларм у Европи због надолазеће олује: Могући велики проблеми

Аларм у Европи због надолазеће олује: Могући велики проблеми

Иако Путин показује вјештину у манипулацији, америчка обавјештајна заједница примјећује његову тананост и изузетну несигурност као кључне особине, додаје се у тексту.

"Додатно, пандемија КОВИД-19 имала је значајан утицај на њега, изолација током пандемије је продубила његову националистичку перспективу и амбицију да оствари своје циљеве, као што је преузимање Украјине", закључује се.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм