Кандидат за предсједника САД

Камала Харис најавила раскид с политиком Џоа Бајдена

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2024. 07:21

Демократски кандидат за предсједника САД Камала Харис рекла је да њено "предсједниковање" неће бити наставак "предсједниковања" тренутног лидера Џоа Бајдена у изазовном интервјуу за канал Фокс Њуз у сриједу навече док је критиковала Доналда Трампа због његових сталних пријетњи "унутрашњем непријатељу".

У 25-минутном интервју, обављеном након што је Харис одржала скуп с више од 100 републиканских званичника у Пенсилванији, било је први пут да је Харис разговарала са новинарима Фокс Њуза.

Харис је упитана постоји ли нешто што би "учинила другачије" од Бајдена, док је водитељ Брет Баjер пустио исјечак потпредсједнице у претходном интервјуу, када је говорила да јој не пада ништа на памет што би промијенила.

“Да будем врло јасна. Моје предсједништво неће бити наставак предсједништва Џоа Бајдена и као сваки нови предсједник који дође на дужност, донијет ћу своја животна искуства, своја професионална искуства и свјеже нове идеје. Ја представљам нову генерацију водства. На примјер, као неко ко није провео већину своје каријере у Вашингтону, позивам на идеје: било да су то од републиканаца који ме подржавају, који су били прави на позорници са мном прије неколико минута, и пословни сектор и други, који могу допринијети одлукама које доносим", казала је Харис.

Бајер је указао на анкете које показују да већина Американаца вјерује да је земља "на погрешном путу" и упитао Харис зашто то говоре када је она потпредсједница од јануара 2021. Харис је сугерисала да анкете показују замор од Бајдена и Трампа.

Харис је примијетила да неколико високопозиционираних бивших чланова Трампове администрације сада вјерује да он није способан служити, да је нестабилан, да је опасан и да су људи исцрпљени с неким ко се изјашњава као вођа.

Бајер је упитао зашто, с обзиром на те критике, Трамп има подршку "пола земље". Додао је: "Јесу ли они глупи?"

“Никад то не бих рекао о америчком народу. И заправо, ако слушате Доналда Трампа, ако гледате било који од његових скупова, он је тај који има тенденцију понизити, омаловажити и умањити амерички народ. Он је тај који говори о унутрашњем непријатељу. Унутрашњи непријатељ, који говори о америчком народу, сугеришући да ће америчку војску окренути против америчког народа", казала је Харис.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.