Дмитриј Песков

Кремљ: Швајцарска одступа од политике неутралности

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2024. 16:53

Швајцарска одступа од своје традиционалне политике неутралности заузимањем прозападног става о сукобу у Украјини, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је замољен да прокоментарише став Швајцарске народне партије, највеће политичке снаге у земљи, која је раније саопштила да је конференција о Украјини, чији ће та земља бити домаћин, једнострана без учешћа Русије.

"Швајцарска одступа од свог традиционалног, вишегодишњег политичког курса заснованог на неутралности", рекао је портпарол руског предсједника.

Он је додао да је "Швајцарска већ изгубила велики дио своје неутралности јер је стала на страну западне мањине", пренио је ТАСС.

Парламент Швајцарске одбио упућивање новчане помоћи Кијеву

Парламент Швајцарске одбио упућивање новчане помоћи Кијеву

Швајцарска народна партија, која има 62 од 256 мјеста у парламенту и два од седам министарских мјеста, снажно подржава неутралност земље и забринута је због чињенице да Берн више није признат као глобално неутралан играч.

Швајцарска ће бити домаћин конференције на високом нивоу о миру у Украјини у љетовалишту Бургеншток изван Луцерна 15. и 16. јуна.

Више од 160 делегација из цијелог свијета позване су да присуствују догађају, а Русија није на листи гостију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.