Предсједник

Лукашенко о позивима да се крене на Бјелорусију: Нека пробају, чекамо их!

  • 08.10.2024. 14:45

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко прокоментарисао је позиве неких украјинских политичара да „крену“ на његову земљу, рекавши да Минск томе не придаје посебан значај, али да је свакако спреман.

„Нека пробају. Чекамо их“, рекао је Лукашенко прије самита ЗНД у Кремљу, коментаришући изјаву посланика украјинске партије „Слуга народа“ Олега Дунде, који је позвао на преношење борбених дејстава на територију Белорусије.

Предсједник је истакао да, ако неко и „лупета“, то су људи који апсолутно не доносе никакве одлуке. Међутим, такве апеле оцијенио је као обично „лупетање“.

„Нико од озбиљних људи, чак ни на нивоу предсједника Зеленског, не размишља о кретању на Бјелорусију. То је озбиљан проблем који ће довести до колапса кијевских власти у војном смислу. То је само брбљање оних људи који нису одговорни ни за шта, они могу да говоре шта хоће. Апсолутно смо мирни у том погледу“, додао је бјелоруски лидер.

Како је рекао, Украјина не мора да „улази“ у Бјелорусију.

„Са било које стране, са било које позиције, да тако уђу у Бјелорусију, граница је дуга хиљаду и по километара, Украјинцима то дефинитивно не треба“, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.