Бјелоруски предсједник

Лукашенко: Потпуна глупост, ни Минск ни Москва то немају у плану

  • 01.10.2024. 19:46

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко је демантовао "лажи које пласира Украјина" о наводном плану Бјелорусије да заузме нуклеарну електрану у Чернобиљу и поручио да ни Минск ни Москва немају такве намјере.

"У посљедње вријеме наши украјински другови и пријатељи много времена и медијског простора дају нуклеарној електрани у Чернобиљу. Причају да желимо да заузмемо чернобиљску нуклеарку. Још не могу да схватим шта је у основи такве лажи. Шта ће Лукашенку чернобиљска нуклеарка? И онако смо пропатили због дешавања након експлозије на станици, коју нити смо градили нити смо радили у њој. Међутим, катастрофа је захватила четвртину наше земље", рекао је бјелоруски предсједник.

На састанку са директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем, Лукашенко је исткао да су претпоставке које долазе из Кијева "потпуна глупост".

Ни Бјелорусија ни Русија немају потребу за заузимањем нуклеарне електране у Чернобиљу, истакао је Лукашенко.

"У нашим најгорим кошмарима не сањамо да морамо да заузмемо ту нуклеарку и да онда још и будемо одговорни за њу. Нисмо, немамо и нећемо имати то у плану", рекао је бјелоруски предсједник.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.