Због азила

Мађарска мора платити 200 милиона евра због кршења правила Европске уније

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2024. 11:36

Највиши суд Европске уније донио је одлуку да Мађарска мора да плати казну од 200 милиона евра због непоштовања политике миграција и азила, јавља Дојче Веле.

Земља Виктора Орбана, највећег заговорника антимиграционе политике у ЕУ, такође мора да плаћа милион евра дневно док не испуни те услове, због којих је и кажњена.

Наиме, Европски суд правде (ЕЦЈ) донио је данас пресуду да Мађарска мора да плати паушални износ од 200 милиона евра и казну од милион евра по дану кашњења због неспровођења мјера које су од ње захтјеване у вези са миграцијама и политике азила.

Мађарска: Усвајање резолуције нарушава мир и стабилност

Мађарска: Усвајање резолуције нарушава мир и стабилност

Судије у Стразбуру рекле су у децембру 2020. да Мађарска није испоштовала закон ЕУ о третману миграната и наложиле јој да спроведе промјене.

Суд је рекао да је неспровођење његове пресуде "без преседана и да је изузетно озбиљна повреда права ЕУ".

Такође, пресуђено је да "Мађарска није предузела мјере неопходне да се повинује пресуди из 2020. у погледу приступа поступку међународне заштите".

У пресуди се још наводи и да Будимпешта није поштовала право подносилаца захтјева који траже заштиту да остану у Мађарској до коначне одлуке о жалбама на одбијенице и да је "удаљавала држављане трећих земаља који илегално бораве у Мађарској", преноси Б92..

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм