Ево шта нуде

Мамац за туристе: Јапан се досјетио како да привуче посјетиоце

  • Извор: Б92
  • 17.10.2024. 21:47

Док популарне дестинације попут Италије и Шпаније све више уводе рестрикције због прекомјерног туризма, Јапан се одлучује за другачији приступ.

Јапан нуди бесплатне летове међународним путницима.

Ова промотивна акција Јапан Ерлајнса има за циљ да привуче посјетиоце који желе да истраже мање познате дијелове земље, а уједно користи и тренутно ослабљен јен како би повећао туристички промет.

У оквиру ове понуде, путници из Сједињених Америчких Држава, Канаде, Мексика, Тајланда, Аустралије, Вијетнама, Филипина, Кине, Индије, Индонезије и Тајвана могу да уживају у бесплатним летовима, под условом да прво резервишу повратне карте за међународне летове.

Ова иницијатива није само прилика за уштеду, већ и шанса да се истраже скривена блага Јапана.

Међутим, са повећањем интересовања за Јапан, долази и до бриге стручњака о потенцијалном прекомјерном туризму на мјестима која су већ на удару масовног туризма.

Према истраживањима Свјетског савјета за туризам, Јапан би могао остварити рекордних 42 милијарде долара у туристичким приходима до краја године, што је повећање од 5,7% у односу на 2019.

Иако Јапан жели да промовише мање познате локације, многи туристи и даље теже популарним мјестима као што су Токио, Осака и Кјото.

Сара Аико, туристички агент, напомиње да су цијене хотела у великим градовима знатно порасле, отежавајући локалном становништву да ужива у мјестима која су некада била доступна.

Међутим, већина туриста жели да види знаменитости попут планине Фуџи, без обзира на додатне понуде. Они који су у Јапан први пут, обично не пропуштају главне атракције.

Ипак, постоји бојазан да ће ова понуда можда бити збуњујућа за туристе.

Ејми Томасон, савјетница за путовања у Јапан, истиче да додатни трошкови и могуће таксе за пресједање могу одбити путнике од коришћења понуде.

Јапан, иако отворен за туристе, суочава се са изазовима како да балансира између привлачења посјетилаца и очувања локалних заједница.

Како се ситуација развија, остаје да се види хоће ли ова стратегија довести до жељеног резултата или ће само појачати проблем прекомјерног туризма, пише NY Post.


(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм