Једнопартијска држава

Маск: Ако Трамп не побиједи, ово ће бити посљедњи избори

  • 30.09.2024. 18:03

Демократска партија би могла да претвори САД у де факто једнопартијску државу ако успије да повећа подршку у колебљивим државама давањем држављанства илегалним мигрантима, тврди технолошки могул Илон Маск.

Кандидаткиња Демократске странке и актуелна потпредсједница Камала Харис више пута је назвала свог републиканског ривала, бившег предсједника Доналда Трампа, пријетњом демократији.

Маск, који је подржао Трампа у јулу, тврди у објави на Иксу да је истина другачија.

"Врло мало Американаца схвата да ако Трамп не буде изабран, ово ће бити посљедњи избори. Далеко од тога да представља пријетњу демократији, он је једини начин да је спасемо", рекао је.

"Дозволите ми да објасним: ако чак један од 20 илегалаца годишње постане држављанин – нешто што демократе убрзавају – то би било око 2 милиона нових легалних гласача за четири године", рекао је Маск у одговору на пост у којем се тврди да под садашњом америчком администрацијом 9 милиона илегалних миграната испуњава услове за држављанство.

Како додаје, администрација Бајдена и Харисове је слала "тражитеље азила", који брзо добијају држављанство, директно у државе као што су Пенсилванија, Охајо, Висконсин и Аризона.

"То је сигуран начин да се побиједи на свим изборима", каже Маск.

С обзиром на то да "колебљиве државе" често одређују америчке изборе са разликом од мање од 20.000 гласова, Маск тврди да, ако демократе успију  да искористе имиграцију како би подстакли своје бирачко тијело, више неће бити држава које се колебају.

"Америка тада постаје једнопартијска држава, а демократија је готова", рекао је Маск.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:25 Страначка хроника

    ''Страначка хроника

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)