Посљедица смрти Антонија Белокоа

Масовна хапшења навијача пред меч Интер - Звезда: Италија на ногама

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2024. 11:02

Главна вијест у Италији јесте велика полицијска акција која је посљедица смрти Антонија Белокоа (39), навијача Интера чврсто повезаног са мафијом Ндрангета, која је позната и као "породица Монталбано" са сједиштем у Калабрији.

Белоко је убијен почетком септембра, а према наводима италијанских медија, подлегао је повредама након сукоба са вођом Интерових ултраса Андреом Беретом (49).

Белоко је наводно пуцао на Берету и ранио га, али је Берота наводно убио Белокоа ножем.

Вођа навијача је ухапшен и полиција га је чувала у болници гдје се опорављао од сукоба до којег је дошло испред теретане у којој су обојица тренирала бокс. Белоко је наводно пуцао на Берету док су били у аутомобилу марке смарт и погодио га у ногу, али је старији од њих двојице упркос рани успио да се одбрани и да убије нападача.

Саша продаје кућу за мање од 16.000 КМ

Саша продаје кућу за мање од 16.000 КМ

Због свега што се догодило агенти Централне управе за борбу против криминала државне полиције којима координира јавно тужилаштво у Милану извршило је 19 хапшења, потписаних од стране истражног судије Доменика Сантора, преноси "Газета дело Спорт".

Поред тога, извршено је и око 50 претреса разних објеката који су повезани са криминалом и мафијом.

Од 19 ухапшених, 16 је одведено у затвор, а три особе се налазе у кућном притвору.

"Газета" на свом сајту наводи следеће:

"Рација у зору почела је након дуге серије истрага миланског тужилаштва о инфилтрацији мафије у ћошку Сан Сира: убиство Антонија Белокоа, навијача Интера који је чврсто повезан са 'Ндрангетом, 4. септембра од стране Андрее Берете - још једног истакнутог припадника навијача Интера, који је већ био у затвору и такође међу онима на мети мјера хапшења. Изнуда за продају карата, 'изнуда' новца од паркинга у кругу стадиона, договори између група Интера и Милана о продаји пића на Сан Сиру: ово су неке од притужби против ухапшених, међу којима је и Марко Фердико, водећи члан Сјевера, блиско повезан са Белоком, Лука Лучи, лидер миланских ултраса познат по фотографији од 16. децембра 2018. заједно са тадашњим вицепремијером Матеом Салвинијем на забави поводом 50. годишњице "Цурва Суд" у Арени Сивика и Кристијан Розијело, тјелохранитељ пјевача Федеза (који није умијешан у операцију). Такође и Росарио Калабрија, Антонио Тримболи, Нино Чикарели, историјски ултра лидер Интера, Доменико Боса, Лорис Гранцини, ултра лидер Јувентуса, већ са убјеђењима иза себе и увијек близу кругова миланских кривина. Мета претреса су такође били Ђанкарло Ломбардија, познат као 'барон' и бивши лидера ултраса Росонера. Кућа самог Белокоа, којег је убио Берета, такође је претресена у Пиолтелу, у околини Милана".

Очекује се да ће више детаља бити познато послије конференције за новинаре коју ће полиција и челници града организовати у току дана. Тамошњи медији тврде да ће конференција бити у 11 часова.

(Курир спорт/Газзета.ит)

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.