Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије

Медведев: Изјава Трампа о Зеленском изузетно важна за будућност

  • 18.10.2024. 20:48

Изјава бившег америчког предсједника Доналда Трампа да је Владимир Зеленски одговоран за сукоб са Русијом изузетно је важна за будућност, рекао је замјеника предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев је навео да је Трамп први бивши амерички предсједник и предсједнички кандидат који је признао да Зеленски "сноси директну одговорност за војни сукоб између Русије и Украјине, тачније за грађански рат".

- Ово признање неће променити став Сједињених Држава, чак и ако поново уђе у Овални кабинет. Али сама чињеница такве изјаве је изузетно важна за будућност - написао је Медведев на "Телеграму".

Трамп: Зеленски помогао да се започне рат са Русијом

Трамп: Зеленски помогао да се започне рат са Русијом

Он је рекао да је "бесмислено брбљање" о томе да Кијев ради на набавци нуклеарног оружја, преноси РТ Балкан.

- Кијев нема способност да произведе стварно нуклеарно оружје и један тужан закључак који се може извући из изјава Зеленског је да нацистички режим покушава да створи `прљаву бомбу - навео је Медведев.

Трамп је изјавио раније да је Зеленски требао да предузме кораке да спријечи избијање непријатељстава са Москвом.

- Никада није требало да дозволи да тај рат почне. Од тог рата нема вајде - рекао је Трамп и додао да је Зеленски "најбољи трговац" који сваки пут када дође у Сједињене Државе добије милијарде долара, а не остварује побједу.

Зеленски је рекао јуче да је током састанка у Њујорку пренио Трампу да би Украјина, како би се заштитила, требала да постане или нуклеарна држава или чланица НАТО-а. 

Пратите нас и путем Вибера