Објавила мемоаре

Меланија Трамп: Најгоре је било кад је УДБА упала у кућу, комшије су пријавиле оца

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 09.10.2024. 14:47

Мемоари Меланије Трамп су, очекивано, одмах по објављивању подигли велику буру широм свијета, а ништа другачије није ни у Словенији, гд‌је је Меланија одрасла и о којој опширно пише у својој биографији.

Описала је, између осталог, своје д‌јетињство у Севници, у Словенији, и присјетила се како је са само шест година почела да се бави манекенством.

Каже да јој је д‌јетињство у Словенији било сретно. Мајка Амалија је одрасла на имању гд‌је се узгајао лук, касније је радила и у фабрици, а отац Виктор Кнавс је био продавац аутомобила. Меланија пише да су њени родитељи водили њу и њену сестру Инес на концерте Елтона Џона (Јохн) и Тине Тарнер (Турнер), како би се осјећали више повезаним са западним земљама, Аустријом и Италијом у то вријеме, пише Јутарњи лист.

Међутим, Меланија се присјетила и непријатних тренутака из живота на простору бивше Југославије, попут упада УДБА-е у њихову кућу због, како каже, „сумњивог начина” живота њеног оца. Нагласила је како су њене комшије цинкариле њеног оца.

- Неко, комшија, колега или наводни пријатељ пријавио је властима флоту мог оца - рекао је словеначки извор за британски Дејли мејл.

Меланија је у својој биографији негирала да је њен отац био комуниста, истичући да комунизам не одражава његова политичка увјерења.

- Његово чланство у Комунистичкој партији било је обавезно јер је партија увела аутоматску мјесечну чланарину од дијела његове плате - наводи се у књизи, а преноси Дејли мејл.

Извор споменутих британских медија раније је за исте рекао да је чланство Меланијиног оца у КПЈ донијело бројне привилегије породици бивше прве даме САД. Тврди да су у граду имали посебан третман, прво приступ основним стварима, а Виктор Кнавс је зарађивао много боље од осталих Севничана.

Како пишу британски медији, позивајући се на тврдње особе која је тада живјела у Севници у Словенији, у Меланијином д‌јетињству је само пет одсто Словенаца било у Комунистичкој партији и иако њен отац није јавно истицао своје политичко опред‌јељење – било је очигледно, како његови рођаци тако и комшије.

Меланија даље пише да њени родитељи нису били посебно политички активни, иако су преживјели значајне политичке догађаје.

- Одрастајући, осјећала сам се повезанијом са нашим комшијама у Италији или Аустрији него са комунистичким земљама у источној Европи - наставила је Меланија.

- Скијала сам у Алпама и одмарала се у Хрватској, на далматинској обали - пише она и додаје: „Заиста, моје д‌јетињство је било испуњено срећом, љепотом и позитивношћу, далеко од типичне приче д‌јевојчице која је одрастала у комунистичком друштву“.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица