Валенсија

Млади брачни пар на меденом мјесецу приведен због критике власника клуба

  • Извор: Агенције
  • 09.10.2024. 11:15

Шпански пар који је у Сингапуру боравио на меденом мјесецу приведен је у том граду након протеста против милијардера Питера Лима, сингапурског власника фудбалског клуба Валенсија, за који они навијају.

Приведени Дани Куеста објавио је на друштвеним мрежама фотографије на којима се види како он стоји испред куће Питера Лима, држећи транспарент на којем критикује тог пословног магната, јавио је ББЦ.

Куеста и његова супруга Миреја Саез заустављени су у петак када су намјеравали да напусте сингапурски аеродром и тада су им одузети пасоши, рекла је градоначелница Валенсије Марија Хосе Катала за шпанску радиостаницу Онда Серо.

„Они могу да напусте хотел, али не и земљу“, навела је она.

Нејасно је за шта се пар терети, али се очекује да ће то бити разјашњено током дана.

Убрзо по доласку у Сингапур прошлог четвртка, приведени Куеста је на платформи Икс најавио да ће „снимити неколико фотографија“ са својом „дивном заставом“, на којој пише „Лим, иди кући“.

Охрабрен коментарима на друштвеној мрежи, Куеста је након тога објавио низ фотографија на којима на више туристичких дестинација у Сингапуру он држи жуту заставу, међу којима је и једна, како се вјерује, снимљена испред луксузног комплекса у којем Лим живи у Сингапуру.

На видео-снимку који је Куеста објавио, види се како он поставља жуту налепницу на којој пише „Лим напоље“ на капију резиденције.

Фотографије и снимци убрзо су постали вирусни међу навијачима Валенсије, а Куеста је у уторак чак дао интервју за фудбалски подкаст у Валенсији.

Шпанска амбасада у Сингапуру је потврдила да су двјема особама одузети пасоши због полицијске истраге која је у току, али није речено због које врсте преступа се води истрага.

Фудбалски клуб Валенсија је у међувремену саопштио да је упознат са ситуацијом у којој се налазе двоје навијача клуба у Сингапуру.

„ФК Валенсија и Ла Лига су у контакту са шпанском амбасадом у Сингапуру, која нас је уверила да помажу у свему што је потребно са циљем да се ова ситуација реши што је пре могуће“, наводи се у саопштењу клуба.

Питер Лим је прилично непопуларан међу навијачима Валенсије, који су закључили да се богатство њиховог клуба значајно смањило током његовог деценијског мандата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.