Нови детаљи из мемоара

Нетанјаху подметнуо Борису Џонсону уређај за прислушкивање у тоалету?

  • 04.10.2024. 15:13

Бивши премијер Велика Британије Борис Џонсон тврди да му је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху подметнуо уређај за прислушкивање и то док је користио тоалет у згради британског Министарства спољних послова, у којој је боравио током састанка 2017. године.

Џонсон у својим мемоарима, који ће бити објављени 10. октобра, наводи да је његов безбједносни тим открио уређаје за прислушкивање у тоалетима након Нетанјахуове посјете.

"Биби је тамо провео неко вријеме – то је можда а можда ни није случајност, али ми је речено да су касније, када су обављали редовно чишћење, пронашли уређај за прислушкивање у клозетској шољи", написао је бивши британски премијер присјећајући се састанка.

Нетанјаху снимљен како бјежи у склониште

Нетанјаху снимљен како бјежи у склониште

"Дејли телеграф" преноси да израелска амбасада није одговорила на коментар, али откриће додаје изненађујући обрт ионако сложеном односу између двије личности.

Подсјећања ради, Џонсон је у мемоарима открио низ интересантних детаља попут тога да је краљица Елизабета II боловала од рака костију, као и да је предсједник Француске Емануел Макрон је покушао да натера Велику Британију да пати због Брегзита.

Такође, он је у књизи признао да је током врхунца пандемије ковида, размишљао да изврши инвазију на Холандију како би запленио њихове анти-ковид вакцине.

Нетанјаху снимио видео народу Либана: Ово упозорење схватите озбиљно

Нетанјаху снимио видео народу Либана: Ово упозорење схватите озбиљно

Џонсон је открио да је Оружаним снагама наредио да размотре да ли је могуће извести водени напад на складиште у Лајдену, у коме се налазило пет милиона доза вакцине "Астра-Зенека", за које је Џонсон сматрао да припадају Британији јер су у тој држави развијене, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера