Син краљице Камиле Том Паркер Боулс открио је у једном интервјуу да је његова мајка одлучила да краљ Чарлс једе мање црвеног меса.
Син краљице Камиле је можда дао велики наговјештај о томе какву врсту рака има краљ Чарлс.
Монарх је био на лијечењу од ове болести већи дио 2024. године, тачан тип никада није откривен, а сада је Том Паркер Боулс открио да је краљ избацио једну врсту хране из своје исхране јер сматра да је то могло утицати на његово здравље.
У интервјуу за Сага Магазине Паркер Боулс је открио како је краљица Камила наредила свом супругу да смањи конзумацију јагњетине, говедине и свињетине.
"Краљ, након свега што је недавно прошао, поновно разматра шта и када једе. Нисам нутрициониста, али знам да је храна дао 'лијека' за тијело. Тијело препознаје када уносимо праве ствари", изјавио је Паркер Боулс.
— Tom Parker Bowles (@tomparkerbowles) November 6, 2024
"Црвено месо је класификовано као вјероватан узрок рака. То значи да постоји много добрих доказа о повезаности између конзумирања црвеног меса и неких врста рака, али нам је потребно још неколико студија најбољег квалитета да бисмо били сигурни", навео је Cancer Research УК, а пренио портал scottishdailyexpress.
"Дефинитивно знамо да је прерађено месо узрок рака. Сигурни смо у ову везу као и за друге доказане узроке рака, као што су дуван и алкохол", додали су из Cancer Research УК.
Бакингемска палата никада није открила од каквог рака краљ болује.