Анкара

Огласили се и преузели одговорност за терористички напад

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2024. 20:54

Радничка партија Курдистана (ПКК) данас је преузела одговорност за терористички напад у Анкари, у којем је убијено пет особа, а повријеђено 20.

У саопштењу војног крила ПКК наводи се да су напад на просторије ваздухопловне и одбрамбене компаније ТУСАС извела два члана такозваног "Бесмртног батаљона" као одговор на турске "масакре" и друге операције у курдским регионима, преноси АП.

Повећан број жртава напада у Анкари, извршиоци највјероватније Курди

Повећан број жртава напада у Анкари, извршиоци највјероватније Курди

Мушкарац и жена су у сриједу упали у просторије ТУСАС-а на периферији Анкаре, подметнувши експлозив и отворивши ватру.

Жена нападач одузела је себи живот детонирајући експлозивну направу након што је повријеђена у размјени ватре на улазу у комплекс, рекао је министар унутрашњих послова Али Јерликаја.

Нападач је бацио ручне бомбе на снаге безбједности које су се приближавале, а затим је детонирао експлозивну направу у тоалету оближње зграде "схвативши да нема излаза", додао је министар.

Поново се огласио Ердоган: Терористички напад у Анкари циљао је на опстанак и мир земље

Поново се огласио Ердоган: Терористички напад у Анкари циљао је на опстанак и мир земље

Турска је претходно за напад окривила ПКК и одмах покренула серију ваздушних удара на локације и објекте за које се сумња да их та милитантна група користи у сјеверном Ираку или у сјеверној Сирији.

"Сазнања иду у правцу да је терористички напад на компанију ТУСАС изведен након инфилтрације терориста из Сирије", рекао је раније данас турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм