Сусрет у Москви

Огласио се НАТО о састанку Путина и Орбана

  • 05.07.2024. 14:32

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг потврдио је да је мађарски премијер Виктор Орбан обавијестио Алијансу да ће данас посјетити Русију, уз коментар да Орбан тамо не представља Алијансу, већ само своју земљу.

Столтенберг је напоменуо да мађарски премијер треба да памти да "територијална цјеловитост Украјине мора да се поштује".

Орбан: Будимпешта ће ускоро једина разговарати и са Москвом и са Кијевом

Орбан: Будимпешта ће ускоро једина разговарати и са Москвом и са Кијевом

Такође, генерални секретар је изјавио да ће се о резултатима данашње посјете Русији разговарати на предстојећем НАТО самиту у САД, уз најаву да ће чланице Алијансе тада договорити и нови пакет помоћи Кијеву, као и да ће бити ријечи о проширењу војне обуке украјинских војника у Пољској.  

Столтенберг је још поручио да НАТО не жели нове Минске споразуме, већ безбједносне гаранције за Кијев, као и да услове за закључење мира треба да одреди Украјина.

Састали се лидери Русије и Мађарске: Путин дочекао Орбана у Кремљу

Састали се лидери Русије и Мађарске: Путин дочекао Орбана у Кремљу

Орбан је, подсјетимо, данас допутовао у Москву, у којој се састао са предсједником Русије Владимиром Путином. Прије свега неколико дана, 2. јула, био је и у Кијеву у којем је разговарао са Владимиром Зеленским и понудио му да размотри прекид ватре. Тај приједлог је одбијен, а руски лидер јуче је истакао да ни Москва неће размотрити обуставу ватре прије него што постигне дефинитиван договор са Кијевом, односно, прије него што започну прави преговори о миру. 

Орбан је иначе први западни лидер који је као дио званичне државне посјете посјетио Москву од априла 2022. године. Портпарол Кремља Дмитриј Песков открио је да је посјету иницирао мађарски премијер.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.