ДНР

Опкољен Угледар, Руске снаге ушле у периферију града

  • Извор: Агенције
  • 24.09.2024. 22:17

Руско војно особље ушло је у стамбена насеља у граду Угледару који је под контролом Украјине у Доњецкој Народној Републици, рекао је Владимир Рогов, предсједник комисије за суверенитет, патриотске пројекте и подршку ветеранима Јавне коморе Руске Федерације, у интервјуу за РИА Новости.

Он је нагласио да се унутар насељеног мјеста већ воде борбе. Министарство одбране Русије још није коментарисало ову информацију.

Оружане снаге Русије, према Рогову, напредују „корак по корак“. Истовремено, ситуација је критична за 72. бригаду Оружаних снага Украјине, додао је он.

- Непријатељ је под пријетњом опкољавања, могућа је масовна предаја - рекао је Рогов.

Раније је Телеграм канал „Марш у Донбасу” јавио да је руско војно особље ушло на територију Угледара у ДНР. Према његовим ријечима, руско војно особље успјешно напредује унутар граница града. Министарство одбране Русије још није потврдило ову информацију.

Путеви одсјечени и под контролом Руса - Пао Угледар, Украјинци напуштају положаје

Путеви одсјечени и под контролом Руса - Пао Угледар, Украјинци напуштају положаје

Такође, замјеник начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага РФ, командант специјалних снага Ахмат, генерал-мајор Апти Алаудинов, тврдио је да Оружане снаге Украјине напуштају своје позиције у ДНР. Према његовим ријечима, украјинска војска бјежи ка Кијеву, док руска војска у међувремену самоувјерено напредује у Доњецкој Народној Републици.

Истовремено, представник руске агенције за спровођење закона рекао је да војници 81. одвојене аеромобилне бригаде Оружаних снага Украјине без дозволе напуштају своје позиције у дијелу ДНР који контролишу кијевске власти. Разлог је био „непажљив однос” команде, као и недостатак муниције и хране.

Пратите нас и путем Вибера