Мађарски премијер

Орбан: Одбијање дијалога са Русијом велика грешка

  • 17.10.2024. 16:21

Одбијање ЕУ да успостави контакте са Русијом у вези са сукобом у Украјини велика је грешка, јер су преговори неопходни, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

На питање новинара њемачког портала "Пионир" шта треба учинити да се ријеши украјински сукоб, премијер је рекао да треба преговарати.

"Ово је риједак случај у историји ратова када супротстављене стране немају контакт. Велика је грешка отворено и демонстративно изјављивати да не желимо да разговарамо са Русијом", истакао је Орбан.

Орбан је више пута изјавио да Мађарска вјерује да се украјински сукоб не може ријешити на ратишту, да не може бити побједника и да га треба ријешити за преговарачким столом.

У том контексту, Будимпешта је одлучила да задржи отворене дипломатске канале са Москвом и позвала своје европске савезнике да учине исто. Мађарска је подржала приједлоге рјешења за Украјину које су изнеле Кина и Бразил, као и напоре групе "Пријатељи мира" коју су формирале земље Глобалног југа у УН.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.