Мађарски премијер

Орбан: Украјина не може добити рат са Русијом на бојном пољу

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2024. 17:43

Украјина не може да добије рат са Русијом на бојном пољу, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан, додајући да су дијалог и прекид ватре потребни да би се спасили животи.

Говорећи на брифингу у Стразбуру, Орбан је рекао да амерички републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп, ако буде изабран, неће чекати своју инаугурацију, већ ће почети да ради за мир у Украјини одмах послије избора 5. новембра, додајући да ће европски лидери морати да реагују на то.

Орбан, који дуго подржава Трампа, такође је рекао да су потребне и директне и индиректне комуникације између зараћених страна и да је дио међународне политике да трећа страна посредује између њих.

Политичар напао Орбана; Обезбјеђење га савладало

Политичар напао Орбана; Обезбјеђење га савладало

"Не желимо ништа да блокирамо, само желимо да убиједимо европске лидере да промијене своју стратегију о Украјини јер садашња стратегија не функционише", нагласио је Орбан.

Орбан је рекао да његова земља жели нормалне економске односе са Русијом у областима које нису погођене санкцијама. Мађарска се у великој мјери ослања на увоз руске сирове нафте и гаса, а руски "Росатом", такође, гради нуклеарну електрану у Мађарској.

"Ми смо транспарентни, радимо оно што кажемо. И мислимо да би у областима у којима нема санкција између ЕУ и Русије природно жељели да имамо нормалне економске односе са Русијом", рекао је Орбан, оптужујући неке западне колеге за "лицемерје", наводећи колико су нафте и гаса купили од Русије.

Он није именовао које су то државе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)