Флорида

Осумњичени за покушај атентата на Трампа писао биљешке о својим намјерама

  • Извор: Танјуг
  • 23.09.2024. 16:10

Осумњичени за покушај атентата на Флориди на републиканског кандидата за предсједника САД Доналда Трампа писао је биљешке о својим намјерама у којима је најавио да планира да убије Трампа и навео списак локација на којима очекује да ће се Трамп појавити, саопштено је данас из америчког државног тужилаштва.

Америчко министарство правде саопштило је да је Рајан Рут мјесецима прије него што је ухапшен на терену Вест Палм Бич на Флориди где је Трамп играо голф, написао поруку са насловом "Драги свијете", преноси Скај Њуз.

Како наводи британска кабловска телевизија, порука је стављена у кутију у којој се налазила и муниција, једна метална цијев и други предмети и остављена је у поштанском сандучету испред куће неидентификоване особе која је контактирала савезне власти након Рутовог хапшења, преноси Тан‌југ.

Тужилаштво је данас потврдило да је у периоду од 18. августа до 15. септембра мобилни телефон осумњиченог више пута звонио у близини Трамповог голф терена и његове куће на Флориди као и да је пронађена руком исписана листа датума и локација на којима се очекивало да ће се појавити републикански предсједнички кандидат.

Надлежни који су извршили претрес аутомобила осумњиченог пронашли су шест мобилних телефона, међу којима је и један са Гугл мапом за путовање из округа Палм Бич до Мексика, као и биљежницу која је била препуна критика на рачун руске и кинеске владе и упустава о томе како се укључити у руско-украјински сукоб рат на страни Украјине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:25 Страначка хроника

    ''Страначка хроника

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм