Ужас

Отац признао полицији да је убио малу Сару (10) након што је побјегао из земље: ''Легално сам је казнио''

  • Извор: Телеграф
  • 14.10.2024. 15:53

Отац Саре Шариф (10) рекао је полицији да је "убио своју кћерку", тврдећи да ју је "легално казнио и она је умрла", након што је побјегао у Пакистан, речено је данас на суду у Великој Британији.

Урфан Шариф је након убиства кћерке побјегао у Пакистан, али је ухваћен и враћен у Британију, гдје му се тренутно суди, преноси Sky news.

Урфан је позвао Хитну помоћ у раним јутарњим сатима 10. августа прошле године, када су он и остатак његове породице већ били хиљадама километара далеко. Сара Шариф (10) пронађена је с десетинама повреда, укључујући модрице, опекотине и сломљене кости. Тијело јој је пронађено у кревету спаваће собе у кући у Вокингу у енглеском граду Сарију.

У телефонском разговору који је трајао осам и по минута, који је пуштен поротницима на суду, возач таксија Шариф (42) рекао је оператеру Хитне помоћи: "Убио сам своју кћерку."

"Законито сам је казнио, а она је умрла", рекао је па додао да је "била неваљала".

"Претукао сам је. Није ми била намјера да је убијем, али сам је превише тукао", рекао је он.

Полиција је касније пронашла поруку написану његовим рукописом у којој је писало: "Ја сам Урфан Шариф који је убио своју кћерку премлаћивањем" и "Кунем се Богом да моја намјера није била да је убијем. Бјежим далеко јер се бојим."

Тужилац Вилијам Емлин Џонс рекао је да је Сара више пута била изложена озбиљном насиљу током значајног временског раздобља. Шарифу се суди са супругом и Сарином маћехом Беинаш Батул (30) и ујаком Фаисалом Маликом (28).

Обоје поричу убиство и изазивање смрти дјетета између 16. децембра 2022. и 9. августа 2023. те се међусобно окривљују, речено је на суду.

"У срцу овог случаја лежи једноставна, али депресивна истина. Мала дјевојчица, 10-годишња дјевојчица, пронађена је мртва у свом дому", рекао је тужилац.

"Била је жртва напада и физичког злостављања недјељама и недјељама. Сара није само претучена. Поступање с њом, свакако у посљедњих неколико недјеља њеног живота, било је ужасно, брутално", додао је он.

Према његовим ријечима, за све то вријеме троје оптужених били су одрасли људи који су живјели у кући у којој је Сара живјела, живјели у кући у којој је Сара патила и живјели у кући у којој је Сара умрла, пише Телеграф.

Суђење се наставља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм