Храну добијали само ујутру

Пар усвојену децу присиљавао да раде као робови: Пронашли их закључане у штали

  • Извор: Телеграф
  • 25.06.2024. 23:38

Пар из Западне Вирџиније приморавао је своју афроамеричку усвојену дјецу да раде као робови и живе у штали! Како преноси Дејлимејл, Доналд Реј Ланц (63) и Џејни Кај Вајфетер (62) из Чарслтона у Западној Вирџинији су ухапшени.

Они су се изјаснили да нису криви по оптужници која има више од десет тачака. Њихова дјеца су пронађена закључана у штали на оближњој фарми. Између осталог они су оптужени за трговину малољетницима, коришћење малољетника за рад и занемаривање дјеце излажући их ризику од тешких тјелесних повреда или смрти.

Суд је ухапшенима повећао кауцију са по 300.000 на по 500.000 долара. Овај пар је ухапшен у октобру и тада је откривено да они имају петоро усвојене дјеце и да су сва дјеца афроамеричког порекла. Тада је утврђено да су дјеца држана у нехуманим условима и присиљавана на рад на фарми.

Мериклер Ејкерс, суткиња округа Канавха, рекла је за Метро њуз да је овај случај први такве врсте који је видјела у својој каријери, због чега је повећала кауцију усљед тежине оптужнице.

"Поред трговине људима и занемаривања озбиљног ризика од тјелесних повреда или смрти, не сматрам да је висина кауције била довољна", рекла је она.

Помоћник тужиоца округа Канава Кристофер Кривоњак објавио је да је пар, који је раније тврдио да нема никакву имовину или приход, 2. фебруара продао ранч од 32 хектара у Тонаскету у Вашингтону за 725.000 долара.

Три дана касније брат ухапшене је покушао да положи кауцију и извуче их из затвора. У марту је замјеник тужиоца утврдио да је пар продао и кућу у којој је ухапшен за 295.000 долара. Новац који је пар добио продајом непокретности стављен је под судски надзор.

Дјеца коју је овај пар усвојио имала су шест, девет, 11, 14 и 16 година. Тинејџери су изјавили да су 12 сати дневно држани закључани у штали и да су храну добијали само ујутру. Спавали су на поду без кревета и нису имали текућу воду.

У судским документима се наводи да су сусједи пријавили да дјеци није било дозвољено да уђу у главну кућу на фарми, као и да су дјеца била босонога због чега су имала отворене ране на ногама. Почетак суђења заказан је за девети септембар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм