Ужас

Пас одгризао руку жени

  • Извор: Агенције
  • 11.10.2024. 11:03

Аустралка се бори за живот у болници након што јој је њен пас одгризао руку у сјеверном Queenslandu, јавља BBC.

Хитне службе позване су у кућу у обалном граду Townsvilleu данас око 7 по локалном времену, гд‌је је 34-годишња жена задобила повреде опасне по живот.

Десна рука била је одгрижена испод лакта, а болничари су успјели извући одгрижени дио руке прије него што је хитно превезена у локалну болницу.

Она је у тешком, али стабилном стању. Полиција каже да "није имала другог избора" него убити пса на лицу мјеста.

На конференцији за новинаре, наредник Scott Warrick рекао је да је полиција стигла на мјесто напада и пронашла жену како крвари испред куће и пса, за којег се вјерује да је пит бул, у кући: "Пас је био јако љут врло агресиван... покушавао је изаћи ван."

Неки су полицајци забарикадирали кућу, док су други причврстили импровизирани подвез на женину руку и пружили прву помоћ док хитна помоћ није стигла.

"Полицајац сам 37 година... ово је први пут да сам видио да је неко овако озбиљно повријеђен од напада пса. Повреде ове жене су апсолутно грозне и желимо јој брз опоравак", рекао је наредник Warrick новинарима.

Додао је да је пас еутанизиран на савјет службеника за контролу животиња.

"Имам псе и вид‌јети овакав исход апсолутно је срцепарајуће и разумијемо да ће људи бити узнемирени... али нисмо имали другог избора."

Други мањи пас пронађен је неповријеђен на мјесту догађаја, преноси Индекс.

Двоје комшија рекло је за ABC News да је пас који је био укључен у инцидент познат по агресији, а један им је показао ожиљке на мјестима гд‌је га је, како је рекао, претходно напао.

Наредник Warrick је рекао да је полиција можда већ контактирана у вези пса, али је додао да његов тим и локално вијеће још увијек истражују појединости.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: