Њујорк

Пилот преминуо усред лета

  • Извор: Агенције
  • 09.10.2024. 20:02

Пилот  Туркиш Ерлајнса, Илшехин Пехливан (59), преминуо је након што је изгубио свијест током лета, што је натјерало турског националног авиопревозника да изврши хитно слијетање у Њујорк, саопштила је компанија у сриједу, 9. октобра.

Инцидент се догодио након што је авион полетио из Сијетла у уторак навече, пренио је портпарол авиокомпаније Јахја Устун на друштвеним мрежама.

Према његовим ријечима, пилот је изгубио свијест након полијетања лета ТК204.

Колико соли иде у кисели купус - тачна рачуница

Колико соли иде у кисели купус - тачна рачуница

"Пилот нашег авиона Ербас 350, лета ТК204 из Сијетла према Истанбулу, се срушио током лета", написао је Устун.

"Након неуспјешног покушаја пружања прве помоћи, посада са другим пилотом и копилотом одлучила је да изврши хитно слијетање, али је пилот преминуо прије слијетања", додао је.

Подаци о лету приказују да је авион летио изнад сјеверног дијела Канаде прије него што је скренуо према југу у правцу Њујорка.

У саопштњу ФАА (Савезне управе за авијацију) наведено је да је авион "сигурно слетио на Међународни аеродром Џон Ф. Кенеди у Њујорку око 6 сати ујутро по локалном времену, након што је један од пилота доживио медицинску хитну ситуацију".

Покренуло се клизиште у Сарајеву

Покренуло се клизиште у Сарајеву

Пилот, који је радио за Туркиш Ерлајнс од 2007. године, прошао је медицински преглед у марту, током којег није било назнака здравствених проблема, рекао је Устун.

"Туркиш Ерлајнс, дубоко осјећамо губитак нашег капетана и изражавамо наше искрено саучешће његовој породици, колегама и свим његовим вољенима," додао је.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм