Москва

Под нападом смо: Русија премјестила флоту

  • Извор: Агенције
  • 20.10.2024. 21:40

Руска Црноморска флота морала је да помјери многе ратне бродове из своје поморске базе у Севастопољу на полуострву Крим, које је Русија анектирала 2014. године, због украјинских напада, рекао је кримски званичник.

Изјаве Дмитрија Рогозина, руског сенатора за област Запорожја под руском контролом и бившег шефа руске свемирске агенције, прва су званична руска потврда да је флота морала да буде премјештена из Севастопоља.

Украјинске власти су више пута говориле да је Москва морала да премјести бродове у Новорасиск због њихових напада на руске ратне бродове у Црном мору. Рогозин је за лист "Московски комсомолец" рекао да Русија мора озбиљније да ради на развоју беспилотних летјелица, организовању војних јединица беспилотних летјелица и развоју система за електронско ратовање и сателитско позиционирање.

Шеик Ђоковић објавом одушевио свијет - ФОТО

Шеик Ђоковић објавом одушевио свијет - ФОТО

"Војно-техничка револуција се одвија пред нашим очима", рекао је Рогозин о развоју беспилотних летјелица и електронском ратовању и додао да темпо иновација сваког мјесеца мијења ситуацију на фронту.

"Црноморска флота је илустративан примјер", рекао је Рогозин.

"Морали смо да промијенимо њену локацију због чињенице да су наши велики бродови постали само велике мете за непријатељске беспилотне бродове. Русија је већ на почетку рата 2022. заостајала у технологији беспилотних летјелица и иако је од тада значајно напредовала, мора да се креће брже, посебно у фокусу потрошње на оружје и стварања специјалних пукова беспилотних летјелица," упозорава Рогозин.

Умичевић: Мислим да ће чак бити и нови избори за градоначелника Бањалуке

Умичевић: Мислим да ће чак бити и нови избори за градоначелника Бањалуке

Он напомиње да су сателитски и површински системи за навођење који би могли да превазиђу електронски рат од посебне важности за омогућавање прецизног циљања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм