Једна Италијанка умрла је након што јој је позлило послије вечере у ресторану.
Према првим информацијама, жена је појела пицу која је наводно садржала контаминирани чили сос, наводи се у извјештајима.
Пар је вечерао у граду на југу Италије у суботу увече и вратио се кући без икаквих проблема.
Али сљедећег јутра им је позлило и наставили су да се осјећају лоше све до јуче, када су примљени у болницу због грчева.
Џерардина Корсано (46) умрла је од могућег тровања храном ботулином - бактеријом која производи опасне токсине, која је највјероватније пронађена у зачину од чилија који се користио за њену пицу у ресторану, преноси "Коријере дела сера".
Њен супруг, 52-годишњи пољопривредни предузетник Анђело Менино, хоспитализован је и налази се у тешком стању, након што је исти сос коришћен и за његову пицу, пише италијански дневни лист.
Љекари кажу да би могао да преживи.
Тужилаштво у Беневенту покренуло је истрагу о смрти жене и у наредних неколико дана биће обављена обдукција тијела.
Полиција која врши увиђај пронашла је и зачин љуте папричице, који ће бити подвргнут анализи, а биће саслушани и неки свједоци.