САД

Полиција спријечила масакр у школи: Ово је арсенал оружја пронађен код дјечака

  • Извор: Телеграф
  • 23.09.2024. 12:48

Америчка полиција је објавила снимак и фотографију арсенала оружја које је заплијењено од једног 11-годишњег дјечака, а који је припремао масовну пуцњаву у школи.

У питању је област Волусиа на Флориди, а шериф Мајк Читвуд на конференцији за штампу најавио је да ће убудуће бити пракса да се објављује фотографија ухапшених ученика:

"Сваки пут када извршимо хапшење фотографија ваше дјеце ће бити објављена и уколико могу то да учиним дијете ће бити спроведено са лисицама на рукама", рекао је шериф, преноси "НБЦ њуз".

Ухапшени дјечак је запријетио да ће извршити масовну пуцњаву у школи прије него што је ухапшен. У посљедњих неколико дана ухапшена су два тинејџера и већ споменути 11-годишњак.

"Пошто родитељи не желите да одгајате своју дјецу, ја ћу почети да их васпитавам", додао је шериф.

Полиција је потврдила да је ухапшени дечак (11) ишао у средњу школу Криксајд. Он је имао и списак са именима оних које је планирао да ликвидира. Дјечак из Порт Оранџа оптужен је да је током видео чета са пријатељима показао "арсенал оружја" којим је планирао да изврши масакр.

Полиција је добила анонимну дојаву, након чега је извршено хапшење. Шерифова канцеларија објавила је име дјетета и снимак његовог спровођења у затвор. Међутим, амерички медији не објављују имена малољетника нити ће објавити фотографију ухапшеног дјечака.

На снимку, дијете има лисице на леђима док га замјеници воде у затвор. Затим му се вежу лисице око чланака на ногама док му је речено да чека у ћелији док органи реда не прикупе папирологију.

"Имате ли питања?", пита заменик шерифа.

"Не, господине", одговорио је дјечак.

Извршен је претрес собе дјечака и пронађен је арсенал оружја. Углавном се ради о аирсофт пушакама, пиштољима и лажној муницији. А пронађена је и велика количина ножева, мачева и друго оружје. Пронађена је и листа са именима за одстрел.

Дијете је полицији рекао да је претња била шала. Међутим, шериф Читвуд сматра да у томе нема ништа смијешно.

"Идите и разговарајте са породицама које су изгубиле вољену особу у пуцњави у школи. Ови мали идиоти мисле да је смијешно. Иди разговарај са тим родитељима и види како је ово смијешно. Није", рекао је он.

Полиција је потврдила да је добила укупно 54 анонимне дојаве и да је већина била лажна и да је узалуд потрошено на хиљаде долара..

"Имаћемо постер, показаћу вам свако дијете које је ухапшено и гдје иде у школу. И од тада па надаље, јавно ћемо срамотити њих и њихове родитеље. Родитељи, радите свој посао. Не дозволите шерифу Читвуду да одгаја вашу", додао је шериф.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм