Данас је почео Васкршњи пост у трајању од 40 дана и то је вријеме када се уздржавамо како од мрсне хране тако и од лоших мисли и дјела. С тим у вези, данас дијелимо рецепт за посну паштету, као идеалан начин да започнете ово вријеме поста.
Састојци за посну паштету:
2 конзерве сардина
1 мања шаргарепа
2 кромпира
пола шоље уља
1 кашика сенфа
1 кашика сирћета
сјецкани першун
сок од пола лимуна
со, бибер
Припрема посне паштете:
Сардине можете, а и не морате да циједите, зависи колико желите да се осјећа риба у паштети.
Кромпир и шаргарепу ољуштите, исциједите на мање комаде и ставите да се кува у сланој води. Када буде готово, оциједите и ставите у чинију у којој је сардина. Додајте сенф, зачине, уље и сок од лимуна. Најбоље је да прво виљушком сједините, а касније миксером како не би било грудвица.
Пробајте паштету како бисте процијенили да ли треба још зачинити. По сервирању украсите се са још сјецканим першуном, преноси Она.рс.