Рецепт

Посне кифлице које се не прескачу

  • Извор: Агенције
  • 04.07.2024. 16:15

Ако вашим рецептима фали један одличан за кифлице и то још постан, онда је рецепт за ове укусне посне кифлице дошао баш кад треба. Мекана текстура, а укус готово идентичан као и код мрсних.

Састојци за посне кифлице:

600 g брашна

150 g посног маргарина

мало сувог квасца

шећер

со

уље

вода

сусам

Припрема посних кифлица:

У једну посуду сипајте мало воде у коју ћете размутити квасац и кашичицу шећера.

Оставите да одстоји.

Сипајте пола одвојеног брашна, сипајте кашику соли у средину, а онда додајте и квасац мало уља.

Све заједно помијешајте и почните да мијесите тијесто.

Додајте помало брашна ако затреба, па пренесите тијесто на побрашњену радну површину.

Мијесите тијесто још мало, а онда га развијте оклагијом.

Исијеците тијесто по дужини на неколико трака, па те траке на троуглиће.

Уролајте троуглиће у кифлице и поређајте на плех обложен папиром за печење.

Поспите сусам преко.

Пеците у загријаној рерни на 200 степени око 20 минута, тачније, док не добију златкасту боју, преноси ona.rs.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Документарни програм: 1657 дана у рату, наставак

    '' Документарни програм: 1657 дана у рату, наставак

  • 15:00 АТВ Специјал: За вјечност рођена

    Специјална емисија поводом Дана Републике.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.