Анализа фотографија

Потврђено да је убијен лидер Хамаса?

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2024. 17:50

Чланови израелског безбједносног кабинета обавијештени су да је челник Хамаса Јахја Синвар врло вјероватно мртав, рекла су два званичника упозната са случајем

Израелски медији, Кан и Канал 12, такође цитирају службенике који кажу да је Синвар мртав.

Према снимцима објављеним на друштвеним мрежама, чини се да приказују вођу Хамаса међу рушевинама с озбиљним повредама, укључујући и повреде главе.

Упоређујући претходне фотографије Синвара, Скај њуз јавља да су успјели да идентификују низ сличности лица - оне укључују младеж између угла лијевог ока, линију косе, облик ушију и зуба.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Убијен вођа Хамаса?

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Убијен вођа Хамаса?

Израел је рекао да се спроводе ДНК тестови како би и званично било потврђено да ли се ради вођи Хамаса. Израел има узорке Синварове ДНК из раздобља које је провео у израелском затвору.

Војници ИДФ-а који дјелују у Гази у инциденту у којем је, како пише Тајмс оф Израел, вјероватно убијен Јахја Синвар, нису га циљали и нису знали да би он могао да буде у згради у којој су дјеловали, пишу хебрејски медији.

Израелски војници су уочили неколико бораца како улазе у зграду у инциденту који је почео јуче и наређен је напад на њих, који је дјелимично срушио структуру. Тек након што су израелски војници стигли и размотрили штету, схватили су да један од тројице убијених јако подсјећа на Синвара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм