Елизабет Френсис

Преминула најстарија особа у САД: Имала 115 година

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2024. 07:05

Умрла је Елизабет Френсис у 115. години, а била је најстарија особа у Сједињеним Америчким Државама.

Њена шездесетдеветогодишња унука и његоватељица Етел Харисон рекла је за Еј-Би-Си Њуз да је Франсис умрла мирно у уторак увече, окружена својом породицом.

У разговору, Харисон је описала Франсис као "особу која је вољела људе, вољела Господа, њена вјера је била изузетно јака".

"Увијек је била, знате, весела, знате: 'Како сте. Добро сте...' таква је била њена личност“, рекла је Харисон, па додала: "И увијек би говорила, знате, третирајте људе онако како желите да се према вама опходе. И то је био њен мото".

Најбоље супруге хороскопа: Све ће учинити да заштите породицу

Најбоље супруге хороскопа: Све ће учинити да заштите породицу

У вријеме смрти, била је најстарија особа у САД и трећа најстарија особа на свијету, према ЛонгевиКуест-у , глобалној бази података најстаријих појединаца на планети. Френсис је већину свог живота провела у Хјустону, у Тексасу, наведено је.

Франсис, која је рођена 1909. и која је раније ове године напунила 115 година, била је позната и као "суперстогодишњакиња", особа која је навршила 110 година или више.

Током интервјуа за локалну станицу КТРК-ТВ, 2023. године поводом прославе њеног 114. рођендана, Френсис је рекла да се, упркос годинама, још осјећала младом у срцу.

"Ја сам веома, веома млада. Погледај ме, ја сам као мало младо пиле“, рекла је.

Како препознати најквалитетније кестење

Како препознати најквалитетније кестење

Она је подијелила да њена тајна дуговјечности не укључује пиће или пушење, али је јела "све". Харисон је за КТРК рекла да је њена бака увијек сама узгајала поврће и јела код куће умјесто да се опредијели за брзу храну.

"Кад год сте отишли у њену кућу, није битно који је дан у недјељи, она кува. Дакле, само мислим да је и то имало много везе са тим. Само како се бринула о свом тијелу и сличним стварима“, рекла је Харисон.

У међувремену, деведесетшестогодишња кћерка Фрнасис, Дороти Вилијамс, рекла је тада за КТРК да је "тешко повјеровати" да је њена мама напунила 114 година прије него што је додала да је "то благослов".

"Зато што је свима нама била дивна мајка и бака. Она је била наша кичма“, поручила је Вилијамсова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.