Беч

Преминуо мушкарац који је заклао жену па се забарикадирао у подрум

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2024. 18:26

Словак (59), који је јуче убио 65-годишњу жену па касније тешко повриједио полицајца у аустријском граду Зистердорфу, је мртав. "Кронен Зеитунг" јавља да се убица разнио експлозивом.

Полиција је јуче примила дојаву да је мушкарац напао жену. Ножем јој је пререзао гркљан. Тијело несрећне жене пронађено је у винограду.

Одмах је покренута опсежна потрага у којој су учествовали и припадници специјалне јединице Кобра. Полицајци су претпоставили да се осумњичени вјероватно забарикадирао у винском подруму у непосредној близини мјеста злочина.

Позната инфлуенсерка погинула на веома чудан начин

Позната инфлуенсерка погинула на веома чудан начин

Ријеч је о великом систему подрума и тунела, од којих неки датирају још из средњег вијека. Аустријски "Хојте" пише да је полиција позвала историчара како би им дао потребне информације о подземним пролазима. 

Осумњиченог су у више наврата путем мегафона позвали да се коначно преда.

"Изађите вани", говорили су му на енглеском и њемачком.

Први покушај да ухапсе осумњиченог био је неуспјешан, а један специјалац је задобио тешке тјелесне повреде када је осумњичени активирао експлозив. 

Накнадно су се чули гласни звукови из подрума, а свједоци су мислили да се ради о пуцњевима. Међутим, кад су полицајци око данас око 13.00 сати ушли у подрум, пронашли су тијело осумњиченог. 

Сраман билборд усред Србије: Албански орао дави српског

Сраман билборд усред Србије: Албански орао дави српског

Истражиоци за сада третирају убиство као злочин из страсти. Жртва и починилац очигледно су се познавали. Према писањима медија, Словак је након злочина контактирао једног познаника. Рекао му је да је учинио нешто лоше, али није прецизирао да је починио убиство.

Из полиције су саопштили да је 59-годишњи Словак раније осуђиван у више земаља због илегалног посједовања оружја и експлозива, преноси "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм