Сукоби и тензије

Први снимак са границе двије Кореје, пут дигнут у ваздух

  • Извор: Курир
  • 15.10.2024. 08:39

На друштвеним мрежама појавио се снимак са границе Сјеверне и Јужне Кореје на којем се види како је дигнут у ваздух један од путева који је повезивао двије земље.

У клипу се види експлозија на сјеверној страни демаркационе линије коју контролишу трупе сјевернокорејског вође Ким Џонг Уна.

Ројтерс је претходно пренио наводе јужнокорејске војске да је Сјеверна Кореја је дигла у ваздух дијелове путева и жељезничких пруга који је повезују са југом, на граници која обилује војним утврђењима.

Британска агенција наводи да ово додатно појачава напетост на Корејском полуострву.

- Неки од сјеверних дијелова путева и жељезничких пруга који су веза са југом дигнути су у ваздух - саопштио је Здружени генералштаб војске Јужне Кореје.

Наводи се да су, као одговор на ово, јужнокорејске трупе испалиле хице упозорења јужно од демаркационе линије која дијели све сусједне земље.

Експлозије нису изазвале никакву штету на страни границе под контролом Сеула.

Јужнокорејска војска је јуче саопштила да је "потпуно спремна" да одговори на упозорење Сјеверне Кореје, послије заоштравања тензија између двије земље због летова беспилотних летјелица изнад Пјонгјанга, након чега је врховни вођа Ким Џонг Ун наредио својим снагама на граници да се припреме за отварање ватре.

Тропска биљка преузела Палићко језеро, наређено уклањање

Тропска биљка преузела Палићко језеро, наређено уклањање


Пратите нас и путем Вибера