Предсједник Русије

Путин одговорио Карлсону ко је дигао у ваздух "Сјеверни ток"

  • Извор: Спутник Србија
  • 09.02.2024. 07:40

Руски предсједник Владимир Путин сматра да су диверзије на гасоводима "Сјеверни ток" и "Сјеверни ток 2" извеле америчке обавјештајне службе.

- Ко је дигао у ваздух "Сјеверни ток"? - питао је Карлсон Путина током интервјуа.

- Ви, наравно - одговорио је уз осмјех Путин.

- Ја сам био заузет тог дана. Ја нисам дигао у ваздух "Сјеверни ток - нашалио се Карлсон.

- Ви лично можда имате алиби, али ЦИА такав алиби нема. Знате, нећу да улазим у детаље, али у таквим случајевима увијек говоре: тражите онога ко има мотив. Али у овом случају не треба тражити само онога коме је то у интересу, него и онога ко то може да уради. Заинтересованих може бити много, али заронити на дно Балтичког мора и извести ту експлозију не могу сви. Ове двије компоненте морају да се споје – ко је имао мотив и ко је у стању то да изведе - одговорио је руски предсједник.

Он је додао да је Русија спремна да испоручује гас преко цијеви гасовода "Сјеверни ток 2" која је остала неоштећена, али да је Њемачка не пушта у рад.

- Не ради се само о "Сјеверном току 1" који су дигли у ваздух. "Северни ток 2" су оштетили, али једна цијев је читава и преко ње се може испоручивати гас у Европу, али је Њемачка не отвара. Ми смо спремни за то, само изволите - истакао је Путин.

Упитан да ли је изненађен ћутањем Немачке у ситуацији са диверзијама на "Сјеверним токовима", Путин је одговорио потврдно.

- То и мене изненађује. Али данашње њемачко руководство не руководи се својим националним интересима, него интересима колективног Запада, иначе је тешко објаснити логику њиховог дјеловања или недјеловања - објаснио је руски предсједник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.