БРИКС

Путин оштро: Неправедно ширење НАТО-а, Русија ће исправити ову неправду

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2024. 21:23

Руски предсједник Владимир Путин оптужио је Запад за неправедно ширење Сјеверноатлантске алијансе и нагласио да ће Русија исправити ову неправду.

"Зар нисмо ово рекли? Немојте то да радите. Ширење НАТО-а нарушава нашу безбједност. Не, они су више вољели да буде на њихов начин. Да ли је то фер? Овдје нема правде. Ми желимо да промијенимо ситуацију и ми ћемо постићи тај циљ", рекао је Путин на конференцији за новинаре након самита БРИКС-а.

Истовремено, руски лидер је примијетио да је такође неправедно им Запад лаже у лице и обећава Русији да неће бити ширења НАТО-а на Исток.

"Да ли је поштено доћи у Украјину и почети градњу војних база? Да ли је поштено извршити државни удар, не поштујући међународно право и све принципе међународног права и Повеље УН, финансирајући преврат у другој земљи, у овом конкретном случају, у Украјини, и стално погоршавати ситуацију?", упитао је Путин.

Путин је питао и да ли је то поштено са становишта свјетске безбједности, да ли је поштено кршити обавезе преузете у оквиру ОЕБС-а након што су све западне земље ставиле своје потписе на папир којим се изјашњавају да не може бити безбедјности једне земље ако је нарушена безбједност друге?.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм