Руски предсједник

Путин: Русија активни учесник међународне трговине упркос потешкоћама, допринос БРИКС премашује Г7

  • Извор: Sputnjik
  • 25.09.2024. 15:31

Русија је активни учесник међународне трговине без обзира на потешкоће са којима се суочава пословни свијет, рекао је предсједник Русије Владимир Путин.

Он је рекао и да су поступци западних елита према руским финансијским институцијама и платним системима непријатељски.

По испорукама прехрамбених производа Русија је ушла у групу водећих свјетских извозник, рекао је Путин и додао и да је забиљежен раст извоза који не потпада под енергетски сектор за пет одсто за седам мјесеци, до 89,9 милијарди долара.

- Ту није граница Русије - додао он.

Права тржишта будућности се формирају у свијету, потребно је да искористимо могућности за извоз Русије, оцијенио је Путин.

Он је констатовао да су руске компаније спремне да производе широк спектар високотехнолошких производа и да је важно ефикасно их промовисати у иностранству.

Глобална привреда се мијења

Према његовим ријечима, свјетска трговина и глобална привреда се активно мијењају а међу лидерима су земље Глобалног југа.

- Допринос држава-чланица БРИКС свјетској привреди премашује бројке Г7 и наставља да расте - рекао је руски предсједник на сједници предсједништва Државног савјета.

Према његовим ријечима, земље широм свијета раде на стварању наднационалне платне инфраструктуре, укључујући уз примјену дигиталних валута, не ради само Русија на томе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.