Индонезија

Распорили ајкулу и шокирали се када су видјели шта је у њој

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 07.10.2024. 18:45

Американка Колин Монфор (68) из Јужне Дакоте страдала је на ронилачком одмору из снова у Индонезији, након што су је снажне струје повукле и удаљиле од ронилачке групе, а њено тијело пронађено је унутар желуца морског пса, пренио је је "Сан".

Трагедија се догодила 26. септембра када је Колин, заједно са шест пријатеља, била на излету бродом око острва Пулау Реонг. Током роњења снажне струје су је одвојиле од групе, а водич је упркос свим напорима није успио вратити на брод. Тимови за спашавање претраживали су подручје осам дана, али опасни услови на мору и мала шанса за проналазак туристкиње присилили су спасиоце да 3. октобра одустану од потраге.

Бореновић најавио чистку у ПДП-у; Огласио се Грмуша

Бореновић најавио чистку у ПДП-у; Огласио се Грмуша

Нажалост, неколико дана касније, рибар у сусједној држави Источни Тимор пронашао је људске остатке унутар желуца морског пса. Према ријечима службеника из округа Ликуиса, тијело је још увијек имало црно ронилачко одијело, а изгледало је да припада западњачкој жени.

"Морски пас није био у нормалном стању. Мислио сам да је прогутао пластику или рибарску мрежу. Када смо га отворили, унутра смо пронашли остатке жене", казао је рибар који је уловио морског пса.

Службеници из Источног Тимора сада координишу с обалском стражом у Индонезији како би се идентификовали остаци и утврдила повезаност с несталом туристкињом. Такође су затражили информације о било коме с несталим пријатељима или родбином, с обзиром на популарност роњења у индонезијским водама.

Фудбалски мајстор заплакао јер је крај!

Фудбалски мајстор заплакао јер је крај!

Мухамед Салех Горо, шеф Регионалне техничке јединице за управљање морским парком Алор и околним подручјима, изјавио је:

"Координисали смо с Индонезијском амбасадом у Дили и потврђено је да је пронађено тијело жене у морском псу у територијалним водама Тимора. Истрага је у току како би се утврдило је ли ријеч о особи пријављеној као несталој у Индонезији".

Горо је додао да је, према ронилачком одијелу, врло вјероватно да је жртва била ронилац.

"Резултати истраге биће објављени чим добијемо више информација", рекао је, преноси "Вечерњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм