Рол виршлице су савршена комбинација тијеста и меса, довољно лагане да са њима можете почети и завршити дан.
Али, овај рецепт додаје посебни додаци, што ће их учинити још љепшим - сенф и качаваљ. Спремите се за прави ужитак.
Састојци:
лиснато тијесто
4-5 виршли
200 гр качкаваља
2-3 кашике сенфа
Припрема:
За почетак, скувајте виршле и оставите да се прохладе.
Виршле исјеците на три дијела и по томе одредите на колики квадратић ћете исјећи лиснато тијесто.
Затим, развуците лиснато тијесто и пресјеците на пола.
Сваки лист тијеста премажите сенфом, затим ставите лист качкаваља или поспите наренданог качкаваља по жељи.
Увијте виршлу у коре.
Можете их премазати жуманцем зарад љепшег изгледа.
Пеците ролнице на 180 степени око 35 минута, преноси Телеграф.