Идалго

Родитељи доживјели шок на сахрани кћеркице, у болници их дочекао нови ударац

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2024. 15:07

Трогодишња дјевојчица пробудила се током своје сахране прије него што је званично проглашена мртвом, након што су љекари први пут погрешно претпоставили да је мртва.

Породица Камиле Роксане Мартинез Мендоза оптужује основну општинску болницу Салинас де Идалго за немар након што је, како се наводи, прерано прогласила дјевојчицу мртвом.

Она је имала болове у стомаку, повраћала и имала је температуру када ју је њена мајка Мери Џејн Мендоза одвела код педијатра у породични родни град Виља де Рамос у Мексику 17. августа. Доктор је препоручио да се дијете одвезе у болницу у централној мексичкој држави Сан Луис Потоси на лијечење од дехидрације.

Како је Израел заслужан за оснивање Хезболаха

Како је Израел заслужан за оснивање Хезболаха

Љекари у основној заједници болнице Салинас де Идалго ставили су хладан пешкир преко њеног малог тијела како би снизили тјелесну температуру и ставили пулсни оксиметар на један од њених прстију како би пратили нивое кисеоника, преноси "Еспресо".

Камила је пуштена из болнице са рецептом за парацетамол — који лијечи бол и температуру — али је наставила да се погоршава како се дан настављао. Прегледао ју је други љекар који је њеној мајци наложио да је храни воћем и водом и преписао други лијек.

Упркос лијековима и савјетима медицинских стручњака, дјевојчица је наставила да повраћа. Њени забринути родитељи су је одвели код другог љекара, који је предложио да је хитно одвезе у хитну помоћ.

Камила је поново примљена у Салинас између 21 и 22 сата.

"Хтјели су да јој дају интравенску терапију. Требало им је доста времена да јој дају кисеоник. Нису јој га ставили јер нису могли да нађу њене мале вене. Коначно, медицинска сестра је то успјела", рекла је њена мајка.

Овај зачин из кухиње ће одржати ваше биљке здравима

Овај зачин из кухиње ће одржати ваше биљке здравима

Послије 10-ак минута, дјевојчици је извађена инфузија.

"И даље ме је грлила, одвели су је и рекли ми 'Мораш да је пустиш да почива у миру'", присјећа се ожалошћена мајка.

Бизарно, Мендоза је потом задржана даље од своје болесне кћерке у засебној, закључаној соби. Успјела је да изађе, али и даље није могла да уђе у собу у којој је била смјештена њена кћерка. Камила је касније проглашена мртвом од дехидрације.

Сљедећег дана одржана је сахрана за пријатеље и породицу, када је Мендоза примијетила да се стаклени прозор на ковчегу замагљује.

Други присутни на сахрани рекли су избезумљеној мајци да мора да халуцинира и одвратили је од отварања ковчега. Међутим, Камилина бака по оцу је наводно пожурила да боље погледа када је примијетила да се Камилине очи помјерају и шокантно открила да има пулс.

Камила је колима хитне помоћи пребачена назад у болницу Салинас, гдје су љекари безуспјешно покушали да је оживе и поново је прогласили мртвом — овог пута од церебралног едема (отицања мозга).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.