Министарство одбране

Руси ослободили још два мјеста!

  • 23.10.2024. 16:42

Оружане снаге Русије ослободиле су мјесто Серебрјанка и Николајевка у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

"Јединице групе трупа "Сјевер" руских снага елиминисале су до 100 украјинских војника и уништиле три непријатељска артиљеријска система на Харковском правцу.

Јединице групе трупа "Запад" руских снага одбиле су шест непријатељских напада, приликом чега је неутралисано преко 510 украјинских војника, четири борбена оклопна возила, један самоходни артиљеријски систем "Брејвхарт", али и још осам артиљеријских система, као и двије станице за радио-ел. борбу.

Ово су терористи који су извршили напад у Турској!

Ово су терористи који су извршили напад у Турској!

Јединице групе трупа "Југ" руских снага ослободиле су мјеста Серебрјанка у ДНР и одбиле су два непријатељска напада, избацивши том прилико из строја преко 800 украјинских војника, један оклопни транспортер, осам артиљеријских система, две станице за радио-ел. борбу, али и уништиле пет складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" ослободиле су насеље Николајевка у ДНР и одбиле 13 непријатељских напада, неутралисавши том приликом до 450 украјинских војника, два борбена возила пјешадије, један оклопни транспортер, седам борбених оклопних возила, седам артиљеријских система, као и једно складиште са беспилотним летјелицама.

Јединице групе трупа "Исток" побољшале су своје положаје дуж линије фронта и елиминисале до 115 украјинских војника, уништивши том приликом и пет артиљеријских система.

Песков објаснио: Зашто је БРИКС бољи од НАТО-а и ЕУ

Песков објаснио: Зашто је БРИКС бољи од НАТО-а и ЕУ

Јединице групе трупа "Дњепар" руских снага елиминисале су до 90 украјинских војника и уништиле једано борбено оклопно возило, као и два артиљеријска система и два складишта муниције.

Системима ПВО руске снаге обориле су 14 пројектила америчког система ХИМАРС, али и обориле 78 беспилотних летелица украјинских снага", наводи се у саопштењу министарства одбране Русије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)