"То је потпуно други ниво технологије"

Руси поручили: Наше нуклеарне подморнице спремне да употребе најмоћније и најразорније оружје!

  • 19.09.2024. 12:43

Најмоћније и најразорније оружје је у служби 25. подморничке дивизије руске Тихоокеанске флоте, а спремност за његову употребу је изузетно висока, изјавио је главнокомандујући Ратне морнарице Русије, адмирал Александар Моисејев.

Моисејев је на Камчатки уручио орден Нахимова јединици нуклеарних стратешких подморница Тихоокеанске флоте у складу са указом предсједника Русије од 10. маја.

Спријечен покушај атентата на премијера Израела?

Спријечен покушај атентата на премијера Израела?

"Истакао бих да су то модерни бродови. То је потпуно други ниво технологије. Оружје одликује највећа техничка поузданост. А да не говорим о спремности за употребу оружја, која је изузетно висока", казао је Моисејев.

Како је додао, 25. подморничка дивизија већ 50 година примјењује "најсложеније системе које је човјечанство направило – нуклеарне подморнице-крстарице које су наоружане најмоћнијим и најразорнијим оружјем".

Према његовим ријечима, управо то оружје осигурава безбједност.

Експлозије пејџера у Либану - глобална пријетња

Експлозије пејџера у Либану - глобална пријетња

Моисејев је додао да садашња генерација подморничара достојно наставља побједничке традиције њихових предака, који су побиједили непријатеља на морима током формирања руске државе, а такође су дали велики допринос поразу нацистичких трупа током Великог Отаџбинског рата.

Подсјећамо, у јулу је корвета Тихоокеанске флоте "Совершени" учествовала у заједничким вјежбама са поморским снагама Кине. Маневри су одржани у оквиру руско-кинеског заједничког патролирања у Азијско-пацифичком региону. Маринци Тихоокеанске флоте учествовали су и у вјежбама "Океан-2024".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)